Van eerste hap tot laatste woord

Het is geen cliché… elke keer een ondernemer een positieve review krijgt, gebeurt er ergens een klein vreugdedansje. Soms alleen in gedachten. Soms in ’t echt. Dat doen we wel alleen als er geen getuigen zijn.

Nee, echt. Je wordt er niet alleen instant vrolijk van, het is ook de mond-aan-mond-reclame van het internet. Zoek je bijvoorbeeld “de lekkerste speculaas volgens klanten”, dan zijn beoordelingen vaak het eerste wat je ziet. En terecht!

We helpen je op weg

Maar eerlijk is eerlijk: een review schrijven is soms lastiger dan je denkt. Want wat zeg je, buiten “het was lekker”?

Daarom: 10 originele invalshoeken om jouw review net dat tikkeltje origineler te maken.

  • Hoe leerde je onze speculaas kennen? Overheerlijk, nog nooit zo’n lekkere speculaas gegeten. Nu pas leren kennen, daar wij van onze favoriete tuinman hem gekregen hebben als eindejaarsgeschenk. Wij worden zeker klant!
  • Welk product is jouw favoriet? Prachtig product. Wij hebben het liefst de malse speculoos. Eten anders zelden speculoos. Kleinkinderen zijn er gek van.
  • Wanneer moet er écht speculaas in huis zijn? Geen Sinterklaas zonder de allerlekerste speculaas van Heyns . De lekkerste traditie waar we elk jaar naar uit kijken en dit al meer dan 60 jaar!
  • Wat viel je op toen je hem voor het eerst proefde? Voor de eerste keer marcel gegeten! Waauw beste ooit! Verander zeker jullie recept niet!
  • Heb je er al eens iemand anders mee blij gemaakt? Jullie speculaas is fantastisch lekker. Telkens wij in de Kempen komen springen we binnen (de specumaat is een topper) en rond deze tijd van Sinterklaas kopen we extra veel voor familie en vrienden. Zelfs in Australië zijn ze fan.
  • Welke herinnering hangt er aan vast? Één stukje speculaas en BAM! Ik was even sprakeloos, weggekatapulteerd… 40 jaar terug in de tijd bij mijn grootmoeder in de keuken… samen verse speculoos maken. De smaak en de geur, het kneden, het wachten… met die ene hap was alles terug! Bedankt voor het terugbrengen van een heerlijke herinnering. De speculoos smaakt net zo als toen!
  • Wat maakt onze speculaas anders dan andere? Er bestaat niks beters dan de malse speculaas !!! Elke keer een stukje en oeps ! Op voor je er erg in hebt …. super voor sinterklaas en alle andere mogelijke excuses !
  • Wat zou je zeggen tegen iemand die twijfelt om te bestellen? Er is geen vervanger voor de speculaas van Heyns. Of het nu de zachte, korokante of smeerbare variant, zoals ze zeggen in de film “there’s no substitute!”.
  • Is er een leuk verhaal dat met onze speculaas te maken heeft? Volgende week weer op bezoek naar onze zoon en schoondochter die in Zwitseland wonen. Het eerste op hun meetebrengen lijstje is altijd, dikke speculaas van Heyns. Zullen we zeker meenemen!!
  • Wat maakt deze speculaas volgens jou de moeite waard? Sinds enkele jaren kom ik langs om voor onze metekindjes een sint lekkernij te kopen. Die lachen ieder jaar opnieuw voor die heerlijke speculaas. Maar ieder jaar koop ik ook voor mijn ventje een groot exemplaar , en die lacht nog harder dan de kinderen.

Het zware werk hebben we aan onze klanten overgelaten. Hun reviews dienen als voorbeeld. Handig hé?

Deze tips kan je trouwens ook gebruiken om jouw favoriete restaurant, kledingzaak of supermarkt aan te moedigen.

Tip: Schrijf elke week één positieve review, en je maakt op een jaar tijd 52 ondernemers gelukkig. Kleine moeite, grote impact!

Nog extra inspiratie nodig? Lees alle reviews! Of beter nog… schrijf er zelf eentje!

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *