Is bestellen verplicht?

Afhaling in Lier

In onze winkel in Lier werken we graag op bestelling. In tegenstelling tot onze winkel in Herentals is er in Lier geen bakkerij en kan er dus niet last-minute op jullie behoeften worden ingespeeld. De speculaas vertrekt elke ochtend vanuit onze bakkerij naar onze winkel in Lier. Dat wil ook zeggen, op is op.

Om te vermijden dat je met lege handen naar huis moet, zouden we het super vinden als je vooraf je bestelling doorgeeft. Natuurlijk voorzien we wat extra bovenop de bestelde speculaas. Maar dat is voor ons ook niet altijd even gemakkelijk om in te schatten.

Chocolade & marsepein

Tijdens de laatste dagen voor Sinterklaas hebben we onze handen meer dan vol aan het bakken van speculaas. Dat wil zeggen dat chocolade en marsepein niet meer worden bijgemaakt.

Wil je dus zeker zijn van jouw favoriete chocolade of marsepeinen figuur? Bestel tijdig of beter nog... kom ze al afhalen in onze winkel. Over de houdbaarheid hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Onder de juiste omstandigheden kan je de chocolade en marsepein makkelijk 6 maanden bewaren.

Speculaas kan je best niet te lang vooraf mee naar huis nemen. Tenzij je hem in de diepvries bewaart. Zo blijft hij lekker vers en proef je geen verschil met een versgebakken speculaas. Het is trouwens ook de perfecte verstopplaats.


Jan, Staf & Jef

Wil je onze drie grootste speculazen mannen mee naar huis nemen? Dan kan je ze maar beter vooraf bestellen. Soms hebben we er enkele in voorraad, maar vaak ook niet. Bespaar jezelf een vergeefse rit naar onze winkel en bestel ze vooraf.

Bestellen als bedrijf

Wil je als bedrijf bestellen en wens je een factuur van jouw aankoop? Geef dan vooraf jouw bestelling door. Dan zorgen we dat de factuur bij afhaling klaar ligt. Op het moment van afhaling hebben we daar vaak geen tijd voor.

Meer dan 10 stuks

Heb je meer dan 10 stuks dikke speculaas nodig, bestel deze dan even vooraf. Zo weten onze bakkers perfect welke figuren ze juist moeten maken. Zo maak je het niet alleen ons gemakkelijk, maar ook jezelf.

Bestellen? Deze informatie hebben we van je nodig!

  • Het aantal stuks per type speculaas, chocolade of marsepein. Een overzicht vind je op deze website.
    Bijvoorbeeld: 2 x Piet op Step - Melk
  • De datum waarop je jouw bestelling komt afhalen. Tijdens de eindejaarsperiode hebben we aangepaste openingsuren. Bekijk ze hier.
  • Jouw naam en voornaam. Deel deze naam ook duidelijk mee aan de persoon die de bestelling komt afhalen. Want zoeken naar een verkeerde naam zorgt voor veel vertraging.
  • Vermeld steeds een telefoonnummer waarop we jou kunnen bereiken als we bijkomende vragen hebben of een artikel niet beschikbaar is.
  • Heeft u voor beroepsdoeleinden een factuur nodig? Vermeld dit dan even bij het plaatsen van uw bestelling.

Bestellen als bedrijf

Wil je dat de Sint jouw collega's verwend met lekkers? Dat kan! Daarom hebben we alle weetjes voor bedrijven even samengevat.

Info voor bedrijven

Veelgestelde vragen

Neen. Onze producten zijn helaas te breekbaar om via een pakjesdienst te verzenden.

In het verleden hebben we dit wel gedaan. Gevolg; het grootste deel van de producten kwam beschadigd op hun bestelling aan. Daar wordt natuurlijk niemand blij van.

Daarom kunnen bestellingen enkel worden afgehaald in onze winkels in Herentals en Lier.

Ja. Je mag op beide oren dat de speculaas die je komt afhalen lekker vers is. De reden waarom we jou vragen om tijdig te bestellen is eenvoudig; zo weten we perfect hoeveel speculaas we op welke dag meten maken. Dat maakt het heel wat makkelijker om ons werk, personeel en grondstoffen tijdig in te plannen.

Ja. Tijdens de maanden november en december breiden we onze openingsuren uit. Bekijk hier de aangepaste openingstijden voor Herentals en Lier.

Helaas niet. Tijdens de drukke eindejaarsperiode hebben wij alle handen nodig in onze bakkerij en winkel. Daarom is het voor ons niet haalbaar om bestellingen te leveren, en kunnen deze enkel worden afgehaald.

Niet uit de buurt? Informeer dan eens bij vrienden of collega's. Vaak komt er wel iemand in de buurt die uw bestelling kan meebrengen.

Neen, iedereen krijgt bij ons dezelfde, laagste prijs. Of je nu elke week 2 stuks koopt, of 100 stuks in één keer. De prijs is voor iedereen gelijk. Dat vinden wij het eerlijkst, en zo wordt er niemand benadeeld.

Wist je trouwens dat onze prijzen vaak lager zijn dan bij de meeste ambachtelijke bakkers? Dan betaal je sowieso wat minder.

Helaas niet. In tegenstelling tot onze collega’s gebruiken we geen kaneel of speculaaskruiden. Dat wil zeggen dat de smaak van onze speculaas afkomstig is van de echte boter, verse eieren én de typische bruine suiker.

We hebben al heel wat experimentjes gedaan, maar helaas nog geen waardige vervanger gevonden voor onze suiker. Uitstekende kwaliteit afleveren is en blijft onze prioriteit. Voor minder doen we het niet.

Maar we blijven proberen en experimenteren. Wil je het als eerste weten als we een suikervrij alternatief gevonden hebben? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief. Zo mis je geen enkel nieuws!

Onze speculaas bevat onder meer suiker, tarwebloem, echte boter en verse eieren. Die combinatie maakt dat hij niet geschikt is voor mensen met diabetes of intolerant zijn aan gluten, lactose of eieren.

Onze speculaas bevat geen noten, maar kan wel sporen bevatten. In onze bakkerij worden amandelen gebruikt voor onze vatel en marsepein. Uiteraard doen we ons uiterste best om kruisbesmetting te voorkomen. Het volledig uitsluiten kunnen we helaas niet.

Wist je trouwens dat je de meeste samenstellingen van onze producten hier kan terugvinden? Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via 014 21 14 24 of info@speculaasje.be.