Speculaaspasta Heyns al bijna uitverkocht voor die in winkel ligt

De bekende zaak Speculaasje Heyns uit Herentals lanceert vandaag (donderdag) haar eigen speculaaspasta. Die valt bijzonder in de smaak, want dankzij een voorverkoopsactie is de huidige voorraad al grotendeels uitverkocht.

Sinds het televisieprogramma De Bedenkers in 2007 maakt speculaaspasta vast onderdeel uit van menig Vlaamse ontbijttafel. Sarah Hufkens, de vijfde generatie binnen de Herentalse speculaasfabrikant Speculaasje Heyns, zag er toen meteen een nieuw product voor het eigen assortiment in. “Ik begon te experimenteren, maar dat smaakte eerlijk gezegd nergens naar. Het is bij die pogingen gebleven”, lacht de jongste telg in de familiezaak.

Ook KaDé, de Olense producent van het streekproduct Paschka, ontdekte intussen dat de ontwikkeling van speculaaspasta een complex proces is. Op vraag van een klant sleutelde het bedrijf twee jaar vooraleer het productieproces op punt stond.

“Sabine (De Laet, red.) van Paschka belde me in februari met de melding dat die productielijn nog heel wat capaciteit over heeft en of wij geen interesse hadden. Daarmee kreeg mijn idee van dertien jaar geleden toch nog een vervolg. Ik heb rond valentijn een proefversie aan heel wat klanten laten proeven. De reacties waren allemaal positief.”

Creamy en Crunchy

Heyns lanceert donderdag zo twee varianten van zijn eigen speculaaspasta: creamy en crunchy, waarbij die laatste nog wat knapperige stukjes speculaas bevat. “Ik snap dat mensen onze pasta meteen gaan vergelijken met de bekende merken”, zegt Sarah Hufkens.

“Maar wie onze speculaas kent, weet dat wij geen kaneel of speculaaskruiden gebruiken bij de fabricatie ervan. Daar staat tegenover dat we wel echte boter en verse eieren gebruiken. Die eigen smaak van onze speculazen proef je door in onze pasta.”

De Herentalsenaren lijken wel op het nieuwe product te zitten wachten, want dankzij een voorverkoopactie is de creamy versie al zo goed als uitverkocht. Een tweede lading is intussen besteld.

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *