Speculaasje Heyns opent pop-up in Antwerpsestraat

Heyns klinkt in Herentals en de ruime regio als een klok. “Mijn overovergrootvader opende er in 1889 een klassieke bakkerij. De zaak bleef altijd in de familie. Toen mijn grootvader eind jaren tachtig met pensioen ging, ging ook de bakkerij dicht. Maar uit verveling opende hij een klein winkeltje waar hij opnieuw zelfgemaakte speculaas en koekjes begon te verkopen. Toen mijn ouders in 1999 de zaak overnamen, beperkten zij zich eveneens tot allerlei gebak en speculaas”, zegt Sarah Hufkens.

Speculaasje Heyns heeft zijn uitvalsbasis nog altijd in Herentals en levert van daar ook aan verscheidene winkels in de Kempen. “Voor het eerst openen we nu een pop-up. We kozen voor Lier, omdat we vrij veel klanten uit deze regio hebben. In Lier verkopen we alleen speculaas en speculaaspasta, gemaakt met onze speculaas.”

Krokant of mals en sappig

“We maken dunne en dikke speculaas. De dunne speculaas kan je qua structuur vergelijken met de Lotus-speculaas en is dus een krokant koekje. De dikke speculaas is mals. Zowat 85% van onze klanten kiest daarvoor, omdat die zo uniek is. Dat komt vooral door het bakproces dat een vrij sappig resultaat geeft. Je mag hem daardoor niet te lang bewaren of hij wordt hard en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je de speculaas in de diepvries stopt, kan je hem maanden bewaren en blijft hij sappig. Dat hebben we eerder met een blinde test bewezen”, vertelt Sarah.

“Nog een belangrijk weetje: in tegenstelling tot de meeste andere bakkers gebruiken wij geen kaneel en dus proef je niet die typische speculaassmaak. Verder bereiden we onze speculaas met echte boter en verse eieren en dus geen olie, margarine of water”, onderstreept Sarah Hufkens.

Tijdens de openingsdagen kun je proeven van zowel de speculaas als van de speculaaspasta. Speculaasje Heyns is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 13u en van 13.30 tot 18u.


Laurens en Mila Cloots, Sarah Hufkens en verkoopster Kato Zinet. Foto: Chris Van Rompaey

Geschreven door Cookie Monster
Eén reactie op “Speculaasje Heyns opent pop-up in Antwerpsestraat”
  1. De speculaas is ons geschonken door een lieve overbuurvrouw. Hij bleef niet lang in de verpakking.
    Overheerlijk!
    Wij komen nog zeker langs.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *