Hoe lang kan ik de speculaas bewaren?

Ben je fan van de dikke, malse speculaas? Dan raden we je aan om hem niet langer dan 5 dagen te bewaren. Je zal heus niet ziek worden als je er na dag 6 nog van eet, maar hij zal niet meer zo lekker mals zijn dan wanneer hij vers gebakken is.

Vergelijk het even met een brood. Niets zo lekker dan vers brood van de warme bakker. Maar na een week is het helemaal niet meer zo mals als de dag waarop je het gekocht hebt. Dat is met onze dikke speculaas ook zo.

Gelukkig hebben we een heel eenvoudig trucje om het “verouderingsproces” stop te zetten. Stop (een deel van) jouw speculaas meteen in de diepvries als je hem gekocht hebt. Zo blijft hij lekker mals en smaakt hij net als een versgebakken exemplaar. Beloofd!

Liever de dunne speculaasjes? Deze kan je zonder problemen 2 à 3 weken bewaren. Het is wel belangrijk dat je de verpakking steeds opnieuw goed sluit zodat er geen lucht aan de speculaas kan. Doe je dat niet, dan neemt de speculaas het vocht uit de lucht op en is hij niet meer zo krokant als hij zou moeten zijn.

Wil je ze toch liever langer bewaren? Dan kunnen ze net als hun dikke vriendjes perfect in de diepvries.

Korte samengevat:

  • Dikke speculaas: max. 5 dagen
  • Dunne speculaas: max. 3 weken

Is hij na deze periode niet op? Wees niet bang om te proeven. Je gaat er echt niet ziek van worden. De kwaliteit is gewoon minder dan we zouden willen.

Onze beste tip? Eet ze meteen op. Dat bespaart je wat ruimte in de diepvries.

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *