Is er speculaas zonder suiker?

Als je geen suiker mag eten, dan ga je toch gewoon op zoek naar koekjes zonder suiker? Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want het aanbod is eerder beperkt.

Vaak krijgen we klanten over de vloer die op zoek zijn naar suikervrije speculaas. Helaas moeten we hen teleurstellen, want we zijn er nog niet in geslaagd om een suikervrije versie klaar te krijgen.

“Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Er zijn toch nog fabrieken die suikervrije speculaas maken?”

Dat klopt. Er is inderdaad speculaas zonder suiker te verkrijgen. Maar dat is niet onze speculaas.

Ons recept is er namelijk eentje zonder kaneel of andere speculaaskruiden. Die geliefde smaak is afkomstig van onze ingrediënten; tarwebloem, verse eieren, échte boter én onze typische bruine suiker. Wanneer we die laatste vervangen, krijgen we een heel ander product.

Maar dat houdt ons niet tegen om het te proberen. Heel wat experimenten later hebben we nog geen waardige (suiker)vervanger gevonden. Het resultaat van die probeersels? Een koekje dat in de verste verste niet eens op onze speculaas lijkt. Soms is het zelfs zo erg, dat je het jouw ergste vijand niet eens zou willen laten proeven.

Bij ons gaat kwaliteit boven alles. Punt. Als we zelf niet tevreden zijn van het resultaat, dan komt het niet in de winkel. Zo simpel is dat.

Gelukkig kunnen we af en toe nogal koppig zijn en zetten we onze zoektocht dus gewoon verder. Met een beetje geluk hebben we binnenkort wel een lekker alternatief. Hou ons dus zeker in de gaten!

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *