Speculaas uit de specumaat

Zin in specu­laas maar zijn de winkels al gesloten? Bakkerij Heyns uit Herentals biedt de oplossing. In plaats van brood stoppen Monique Heyns en Staf Hufkens verse speculaas in de auto­ maat. De klant kan er voortaan 24 uur op 24 terecht.

De speculaas van Heyns is een begrip in Herentals en ver daarbuiten. Bereid met de allerbeste producten en vol­gens een goed bewaard fami­lierecept is deze speculaas ge­liefd bij jong en oud. ‘De klant heeft de keuze uit dunne speculaas of drie ver­schillende soorten dikke spe­culaas’, klinkt het. ‘Botermals of heerlijk krokant. Om u de beste kwaliteit te garanderen, wordt de speculaas dagelijks vers gebakken. Het is moeilijk om daar aan te weerstaan.’

Omdat de lekkernij ook in de automaat moet passen, zijn het vooral kleinere specula­zen die de klok rond kunnen afgehaald worden. ‘Er is speculaas in de vorm van een hart maar ook met een afbeel­ding van de Herentalse La­kenhal erop of met onze naam.’ De prijzen variëren naarge­lang de keuze die de klant maakt van 4 tot 8 euro. ‘We hebben voor de automaat ge­kozen omdat de winkel slui­tingsdagen heeft en we van klanten hoorden dat ze voor de deur hadden gestaan. Nu kunnen ze constant bij ons te­recht. Speculaas is altijd een leuk geschenkje om af te geven aan de gastvrouw als u ergens bent uitgenodigd.’ Voor grotere speculazen kan u nog altijd terecht in de win­kel.­

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *