Speculaasvormen; een echt kunstwerk!

Speculaasvormen bepalen hoe de speculaas er uitziet en hoe hij smaakt. Want hoe dieper de vorm, hoe dikker de speculaas. Het zal je wellicht niet verbazen dat wij over een mooie verzameling speculaasvormen beschikken. Voor de dikke speculaas alleen, zijn het er maar liefst 7 verschillende.

Zo nu en dan krijgen we van klanten de vraag of we geen speculaas op maat kunnen maken met een eigen vorm, tekening of logo. Natuurlijk kan dat! Maar dan moet er natuurlijk ook een nieuwe speculaasvorm worden gemaakt. En ook dat gebeurt op ambachtelijke wijze.

Voor een nieuwe speculaasvorm doen we beroep op een erg getalenteerde houtsnijder. De bejaarde man is een ware kunstenaar als het aankomt op houtsnijwerk. Maar hoe doet hij het?

Een blok beukenhout vormt de basis van de speculaasvorm. Eerst worden de contouren van het ontwerp zorgvuldig uitgefreesd. Daarna wordt de tekening overgebracht op de houtblok. Wat er dan volgt is een knap staaltje houtsnijwerk. De verschillende lijnen worden zorgvuldig met de hand uitgestoken tot de figuur volledig klaar is. Een tijdrovende klus, maar het resultaat mag er steeds weer zijn!

Wil je zien hoe het nu juist in zijn werk gaat? Bekijk dan zeker eens het filmpje. Kan je er nog niet genoeg van krijgen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van de houtsnijdersclub.

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *