Wollie’s verhaal

Een nieuwe speculaasvorm in ons assortiment. Dat gebeurt ook niet elke dag. Het is zelfs al 6 jaar geleden om precies te zijn. Maar die nieuwe vorm, die kwam er niet zomaar. Er hangt een leuk verhaal aan vast…

Helemaal Lokaal

Ken je onze Stadhuis-speuclaas? Dankzij de afbeelding van de Lakenhalle is hij perfect voor wie op zoek is naar een typisch Herentals souvenir.

Maar daar zijn onze klanten uit Lier natuurlijk niets mee. Of ze moeten er met een flinke portie verbeelding een Zimmertoren van maken…

Dat gebouw op het Zimmerplein is wel leuk. Maar als er één ding is waar de Lierenaars echt gek van zijn? Dan zijn het de schapen(koppen) wel!

Hoor je het nu in Keulen donderen? Dan kunnen we jou geen ongelijk geven. We hadden er zelf eerlijk gezegd ook nog niet van gehoord. Maar daar kwam snel verandering in na de opening van onze winkel in Lier.

Kleine ramp

Dus die schapenkop… dat is, speculaas-gewijs gezien, een kleine ramp:

  • Bakresultaat: de oren zijn smaller dan de rest, waardoor ze te hard gebakken zullen zijn. (Of de rest juist niet genoeg)
  • Breekbaarheid: waar de oren aan de kop vasthangen is een zwak punt. De kans is groot dat ze daar zullen breken.
  • Verpakking: de typische vorm is een hele uitdaging om mooi te verpakken.

Alles behalve geschikt dus als vorm voor een speculaas…

Mislukt marsmannetje

De ideale speculaasvorm is er eentje die een egaal bakresultaat heeft, mooi verpakt kan worden én tegen een stootje kan.

Dus ging bakker Sarah aan de slag met het originele logo en maakte er een eigen schaapje van. Die 8 jaar tekenschool kwamen eindelijk van pas…

Of toch niet? Want toen ze (sch)apetrots haar schets liet zien aan bakker Laurens was zijn eerste reactie: “Dat lijkt wel een mislukte alien.”

Make-over

De plannen voor het schaapje werden dan maar in de koelkast gestopt. Tot Sarah het verhaal vertelde tegen een vriendin. Als illustratrice moest die eens flink lachen toen ze hoorde over die mislukte alien.

“Stuur me jouw schets eens door, ik bekijk het dit weekend even.”

En ja hoor! De volgende zondag kreeg onze bakker een Whatsappje met het schattigste schaapje dat je ooit hebt gezien.

Make-over

Zoals je misschien al weet, heeft elke speculaas zijn eigen naam. Dus moest er voor het schaapje ook eentje komen.

De eerste naam die naar boven kwam? Dolly!

Maar toen werden we er op gewezen dat er ook zoiets bestaat als Dolly het opblaas-schaap. Dat ook voor, euh… andere doeleinden gebruikt wordt. Je zou voor minder beginnen twijfelen aan een naam…

Als het schaap maar een naam heeft

Dus schakelden we de hulp in van onze klanten! Via onze nieuwsbrief, Facebook en Instagram vroegen we hen om ons schaapje mee een naam te geven. Wij zouden de meest originele kiezen en de winnaar die hem als eerste instuurde kreeg als beloning de eerste schaapjes-speculaas cadeau.

De naam die het meeste werd ingestuurd? Dat was Wollie met maar liefst 41 van de 289 inzendingen. Onze keuze was dus snel gemaakt… En zo kreeg het schaap een naam!

Geschreven door Cookie Monster
3 gedachten over “Wollie’s verhaal”
  1. Prachtig en schattig resultaat voor het schaap. Was al grote fan van jullie speculaas, liefst van al de dikke, en nu als Lierenaar nog een mooi schaapje kunnen kopen…dat is natuurlijk de max. Waarvoor mijn dank!!! We zullen hopelijk nog heel lang en veel van de smakelijke lekkernijen die jullie verkopen in de winkel van Lier kunnen smullen. Nog veel succes!!!

  2. Wat een mooi speculaas schaapje heeft zich aangesloten bij jullie familie. Een mooie aanwinst voor de Lierenaars én toch is er met Wollie ook een link naar Herentals.
    Er is namelijk ook een groep dames in Herentals, De Wollies genaamd, die elke donderdag samenkomen in De Cirkel om samen te breien en te haken en hun gebreide en gehaakte spulletjes dan te schenken aan kansarmen. Dus jullie Wollie is niet alleen een lekker schaapje maar ook ééntje met een warm hart 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *