Herentals en zijn streekproducten

Op zondag 26 april wordt het startschot gegeven voor de opening van het toeristisch seizoen in Herentals. En om dit extra feestelijk te maken organiseert stad Herentals heel wat leuke activiteiten.

Zo is er waterpret voor groot en klein met onder meer brandweerdemonstraties en pleziervaarten in de jachthaven. Maar ook een kajak- of vlottentochtje bij De Hut of een bezoekje aan Hidrodoebeach staan op het programma.

Daarnaast worden er talrijke wandeltochten georganiseerd, is er gratis toegang tot de Toeristentoren. En de ├ęchte avonturiers kunnen hun beklimming van de toeristentoren vieren met een heuse deathride!

Unieke picknick

Wie aan deze activiteiten wil deelnemen kan maar beter voldoende energie hebben. En dat is de organisatoren niet ontgaan… Zo wordt er op 26 april een gezellige picknick georganiseerd aan de Begijnhofkerk (Sint-Catharinakerk). Een prachtige locatie, een heerlijk picknickpakket met streekproducten en een gezellig marktje met streekproducten. Wat wil een mens nog meer?

We vonden het dan ook bijzonder leuk dat men ons vroeg om deel te nemen aan dit leuke initiatief. Herentalse speculaas is dan misschien niet officieel erkend als streekproduct, maar voor de inwoners van Herentals zijn onze lekkere ventjes al lang geen onbekenden meer. En je kan hen dus ook terugvinden in jouw picknickpakket.

Kan je niet genoeg krijgen van de lekkere streekproducten? Dan kan je de producenten op het marktje een bezoekje brengen en eventueel wat lekkers mee naar huis nemen. Wij hebben onze collega-deelnemers al een keer mogen ontmoeten. Ze zijn allemaal even sympathiek, en hun creaties zijn om je vingers van af te likken! Breng hen dus zeker eens een bezoekje.

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *