Vaarwel, Dunne Marcel

Marcel was de eerste speculaas die bij ons een naam had. Zijn smalle dubbelganger kreeg dan ook de toepasselijke naam “Dunne Marcel”. De mannetjes zien er hetzelfde uit, maar de ene is gemaakt uit dikke, malse speculaas. De andere is dun en krokant. En bij die laatste loopt het vaak mis.

Onpopulaire beslissing

Met zijn 27cm groot is Dunne Marcel best wel breekbaar. Hij heeft maar een klein tikje nodig of hij breekt al in twee. En gebroken speculaas meegeven met de klant? Geen haar op ons hoofd dat daar aan denkt. Maar dat wil ook zeggen dat we veel onverkoopbare speculaas hebben.

Daarom hebben we beslist om afscheid te nemen van onze dunne vriend. Hoe jammer we het ook vinden, soms moet je eens een onpopulaire beslissing nemen.

De breekbaarheid is één reden. De andere is het productieproces. Onze dunne speculaasjes worden gemaakt met een speciale speculaasmachine. Maar bij de grotere figuren loopt het daar heel vaak mis. Hierdoor zijn we soms 3 tot 4 keer zo lang bezig dan zou moeten. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Gezonde groei

Ons klantenbestand groeit elk jaar en daar zijn we bijzonder trots op. Het enige wat maar niet mee wil groeien, zijn het aantal uren per dag. Er zit dus maar één ding op… efficiënter werken. Helaas past onze “Dunne Marcel” daar niet in het plaatje.

Vinden we het leuk om deze beslissing te nemen? Neen, absoluut niet. Klanten teleurstellen is het laatste wat we willen doen. Maar het is ook de enige manier om ervoor te zorgen dat we tijdens de drukke Sinterklaas-periode voldoende tijd hebben om alle bestellingen te kunnen verwerken.

Alternatief

Daarom kan je vanaf nu speculaas Suske ook in pakjes van 2 of 3 stuks bestellen. In een pakje van 2 stuks heb je ongeveer hetzelfde gewicht aan speculaas dan een Dunne Marcel. Alleen minder breekbaar. Goede oplossing, toch?

En als je geen fan bent van Suske, dan hebben we nog 12 andere speculaas-figuren in ons assortiment om uit te kiezen.

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *