Op zoek naar een twist op de Italiaanse klassieker? Probeer dan deze heerlijke versie met speculaas en appeltjes.
Met een tiramisu scoor je altijd en al zeker wanneer er speculaas en gebakken appeltjes inzitten. Serveer deze glaasjes op een feestje of op een gewone doordeweekse dag, scoren doe je altijd!
En de amaretto wordt achterwege gelaten. Dus ook perfect voor de kleinste snoepers!
Recept ontwikkeld door Elien's Cuisine
Begin met de appeltjes.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij dan in kleine blokjes.
Verhit een pan met heel klein klontje boter. Stoof hierin de appeltjes voor zo'n 5min. Strooi er ook wat kaneel over. De appeltjes mogen nog een beetje bite hebben. Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
Scheid dan de eieren. Doe het eiwit in een mengkom en zet even opzij.
Doe de eigelen in een andere mengkom en doe er suiker en vanille extract bij. Mix dit op hoge snelheid tot dit ietwat lichter en romig is geworden. Doe er dan de mascarpone bij en mix tot een gladde massa.
Klop dan de eiwitten stijf op in de andere kom. Meng dit met een spatel onder het mascarpone mengsel. Meng niet te lang anders ga je er alle lucht uithalen.
Verkruimel de speculaas koekjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn, deze mogen ook nog wat bite hebben.
Verdeel wat speculaas over de bodem van de glaasjes gevolgd door een laagje mascarpone. Daarop komt weer een laagje speculaas en wat gebakken appeltjes. Vul het glaasje verder op met de mascarpone. Zet dit zo in de koelkast
TIP! Hou nog wat appeltjes en wat speculaas over om vlak voor het serveren de glaasjes er nog mee af te werken.
Zet de glaasjes voor minstens 3h in de koelkast (mag ook langer).
Blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.
Schrijf je nu in