Resultaten voor "Algemeen"

Koekjes met streken
Begin februari kregen we een mailtje van één van onze klanten, Mia. Ze wou graag weten of onze speculaas een erkend streekproduct was.
Uit het juiste hout gesneden
Even over zeven ’s avonds rinkelde de telefoon. Een vriendelijke man aan de andere kant van de lijn vroeg in het Engels of ze een tv-reportage konden maken in onze bakkerij voor een Duitste tv-zender. De eerste gedachte van een cameraschuwe bakker? “No way, José.” Maar we beloofden de man om er even over na te denken.
Wollie’s verhaal
Een nieuwe speculaasvorm in ons assortiment. Dat gebeurt ook niet elke dag. Het is zelfs al 6 jaar geleden om precies te zijn. Maar die nieuwe vorm, die kwam er niet zomaar. Er hangt een leuk verhaal aan vast...
Een bakske of een zakske?
Postzegels, zeepjes, balpennen of champagnecaps. Je kan het zo gek niet bedenken of iemand zal het wel verzamelen. En een speculsaasbakker? Die verzamelt kartonnen dozen…
Een flater van formaat
Dag op dag 5 jaar geleden. Het was een donderdag. En niet zomaar eentje… Er gingen maar liefst 11 maanden vol plannen, dromen en verbouwen aan vooraf. Een beetje bloed, veel zweet en hier en daar een traan. Maar eindelijk was het dan zover… onze nieuwe winkel in de Bovenrij ging open. En trots dat we waren!
Thuislevering (nog) niet mogelijk
We krijgen de laatste dagen bijzonder veel vraag naar leveringen aan huis. En dat is ook begrijpelijk. In een wereld waar je voor 23u59 je bestelling doorgeeft, staat deze de volgende dag aan de voordeur.
Richtlijnen van de Sint
2020 is een bijzonder jaar, zoveel is zeker. Toen in maart Corona de kop op stak hadden we nog goeie moed dat we er kort na Pasen vanaf zouden zijn. Helaas... Het ziet er naar uit dat ook de eindejaarsfeesten er wellicht zullen moeten aan geloven.
Onze flowpack mag op pensioen
Misschien heb je in één van de horeca-zaken in Herentals al wel eens kennis gemaakt met “ons Heynske”. Hij is het kleinste koekje uit onze speculaas-familie en werd speciaal ontworpen als koekje bij de koffie.
Verbouwingen… Het einde komt in zicht
Een beetje bloed, liters zweet en tranen van geluk. Na 10 maanden verbouwen, volledig strippen en weer opbouwen, komt het einde in zicht en kijken we vol verwachting uit naar de opening van onze nieuwe winkel op 5 augustus.
Wie zoekt die vindt
Wij hebben een website, dat wist u al. Maar wist u ook dat wij een overzicht kunnen opvragen van de zoekwoorden die bezoekers tot onze website brengt? Bovenaan de lijst van meest gebruikte zoekwoorden staat natuurlijk onze naam. Maar er zijn er ook zoekwoorden bij die minder voor de hand liggend zijn, maar toch best grappig.
Opgelet; gewijzigde verkeerssituatie in Herentals
Plant u een bezoekje aan onze winkel de komende weken? Dan zou het wel eens kunnen dat u uw route een beetje moet aanpassen. Want door de aanleg van nieuwe zebrapaden in hartje Herentals is het niet altijd mogelijk ons van alle richtingen te bereiken. Daarom geven we u graag deze tips mee.
Een bezoekje aan de IBA-beurs
We zijn net terug van een kort tripje naar München. De voornaamste reden van ons bezoek? De IBA-beurs die er elke 3 jaar plaatsvindt. Deze grootste bakkersbeurs ter wereld verzamelt meer dan 1200 exposanten, verspreid over 12 grote beurshallen, in het imposante Messe.
Wij gaan verhuizen!
Ja hoor… u leest het goed, wij gaan verhuizen. Eén straat verder. Dat is 200m, 270 stappen of 1 minuut fietsen. Als u natuurlijk geen tussenstop maakt in de lokale kroeg. Vanaf augustus 2016 vindt u ons in de Bovenrij, en wel meer bepaald op nummer 50.
Het verhaal achter Marcel, Jules, Louis…
Sinds 4 generaties zijn onze speculaasvormen onveranderd gebleven. Op één vorm na, gingen ze tot enkele jaren geleden allemaal naamloos door het leven. Maar daar brachten we verandering in; elk mannetje (en vrouwtje) kreeg een naam. En niet zomaar één... ze hebben allemaal een betekenis!
2014… Een bewogen jaar!
Nu het jaar stilaan op zijn einde loopt, blikken we met veel trots terug op een geslaagd 2014. Zo is er de komst van de Specumaat wordt onze speculaas ook in Westerlo verkocht én hebben we een webshop gelanceerd!
Wij genieten van onze jaarlijkse vakantie
De grote vakantie is van start gegaan. Tot grote vreugde van de studenten, maar ook van ons. Want zoals onze trouwe klanten ondertussen al wel weten, genieten wij in juli van onze jaarlijkse vakantie. In tegenstelling tot vroeger moeten de echte fans onze speculaas niet missen. Onze Specumaat wordt namelijk dagelijks gevuld met vers gebakken speculaas.
Wij houden het nog lang niet voor bekeken!
In de winkel, langs de telefoon... De afgelopen dagen kregen we meermaals te horen dat dit het laatste jaar zou zijn dat onze winkel open is. Groot was dan ook onze verbazing, want niets is minder waar! Zo hebben we vorig jaar nog geïnvesteerd in een spiksplinternieuwe oven. Maar ook in 2014 komt er weer iets nieuws aan... onze specumaat!