Wij gaan verhuizen!

Ja hoor… u leest het goed, wij gaan verhuizen. Eén straat verder. Dat is 200m, 270 stappen of 1 minuut fietsen. Als u natuurlijk geen tussenstop maakt in de lokale kroeg.

Vanaf augustus 2016 vindt u ons in de Bovenrij, en wel meer bepaald op nummer 50. Wie bekend is in Herentals zal het pand wellicht nog kennen omdat er vroeger ‘Het Brouwershuis’ was en later ‘Den Brasseur’. En binnenkort kunnen we ook ‘Den Heyns’ toevoegen aan dat lijstje.

In 1889 begon ‘vake Jef’ zijn bakkerij op de Grote Markt in Herentals. De jongere generatie zal deze locatie misschien beter kennen omdat er later Domino’s Pizza was en men er nu in het zonnecenter terecht kan voor een mooi kleurtje.

In 1987 verhuisde de winkel naar het Lantaarnpad, maar de bakkerij bleef nog steeds op dezelfde plaats. Gedurende 125 jaar werd de speculaas dus steeds op dezelfde plaats gebakken. Dat kan al tellen!

Plaatsgebrek

Zoals onze klanten al wel weten is onze ruimte eerder beperkt. Tijdens de Sinterklaasperiode is onze winkel af en toe een beetje te klein, waardoor de mensen soms even buiten hun beurt moeten afwachten. Maar ook binnenshuis wordt elke vierkante centimeter optimaal benut met bestellingen, grondstoffen en andere benodigdheden. Elk jaar wordt het gebrek aan plaats weer een beetje groter, en ondertussen hebben we ons maximum bereikt.

Daarom gingen we een hele tijd geleden op zoek naar een nieuwe locatie, zodat we weer optimaal en in alle comfort kunnen werken. Maar de zoektocht naar een groot pand in hartje Herentals is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig hebben we deze nu gevonden!

Alvorens we de verhuiswagen kunnen inladen, staan er nog heel wat verbouwingswerken op het programma. Als alles goed verloopt kunnen we na onze jaarlijkse vakantie van 2016 er onze intrek in nemen. Noteer het alvast in je agenda!

Enkel speculaas en vatel

Het nieuws heeft zich alvast snel verspreid in Herentals en omstreken. Zelfs aan onze Belgische kust zijn ze er al van op de hoogte!

En zoals dat met het meeste nieuws gaat, ontstaat er soms hier en daar eens een misverstandje. We hebben de laatste dagen al meermaals gehoord dat we opnieuw brood, pistolets en patisserie zouden gaan verkopen. Diegene die hierop hopen zullen we helaas moeten teleurstellen, want net als nu blijven we ons concentreren op onze 2 specialiteiten; speculaas en vatel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *