Een bezoekje aan de IBA-beurs

We zijn net terug van een kort tripje naar München. De voornaamste reden van ons bezoek? De IBA-beurs die er elke 3 jaar plaatsvindt. Deze grootste bakkersbeurs ter wereld verzamelt meer dan 1200 exposanten, verspreid over 12 grote beurshallen, in het imposante Messe. En één ding hebben ze allen gemeen; ze zijn actief in de bakkerij-, ijs- of snackwereld. Maar het is vooral de bakkerijsector die er overheerst. Zo zie je maar… zelfs een bakker kan op zakenreis gaan!

Gelukkig hebben we vooraf goed ons huiswerk gemaakt; websites bezocht, e-mails verstuurd en afspraken gemaakt. En dat is zeker nodig, want met zoveel standhouders wordt je zoektocht er niet meteen makkelijker op!

Van de ambachtelijke bakker tot de industrie waar alles geautomatiseerd is… iedereen vond er zijn ding. Die laatste had zonder twijfel de meest indrukwekkende standen; volledige productielijnen gecombineerd met verpakkingsinstallaties. Bijzonder knap om eens een keertje in zijn werk te zien, maar wij geven toch nog steeds de voorkeur aan het ambachtelijke. Want een speculaas met liefde gemaakt… dat smaakt!

Grote firma’s uit Amerika, Italië of Duitsland… één ding hadden ze gemeen: ze kennen allemaal Herentals. Meer bepaald de koekjes van Lu. Wij zijn dan wel wat kleiner, maar onze koekjes zijn groter. En van onze grote speculazen, daar was iedereen van onder de indruk!

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *