2014… Een bewogen jaar!

Nu het jaar stilaan op zijn einde loopt, blikken we met veel trots terug op een geslaagd 2014.

Specumaat

Eind vorig jaar hebben we zijn komst reeds aangekondigd, maar tijdens het voorjaar was het eindelijk zo ver. In april werd de Specumaat voor het eerst in gebruik genomen. Sindsdien hebben we heel wat positieve reacties mogen ontvangen van klanten. Zo is het voor velen heel wat makkelijker geworden om speculaas te bekomen, omdat men zich niet langer hoeft aan te passen aan onze openingsuren. Want de Specumaat, die is dag en nacht gevuld met lekkere, verse boterspeculaas.

Nieuwe vormen

Met de komst van de Specumaat hebben we ook enkele nieuwe speculaasvormen mogen verwelkomen. Want onze bestaande speculaas-vormen waren niet geschikt om in de omgebouwde broodautomaat te gebruiken. Sindsdien is het “hartje” en den “Heyns” al bekend bij onze klanten. Het “Stadhuis” bestond al langer, maar heeft een kleine make-over gekregen om in de automaat te passen. De oude, ovale vorm werd aangepast naar een kleiner, maar dikkere rechthoek. De tekening van de Herentalse Lakenhalle hebben we natuurlijk wel behouden!

Nu ook bij Lizzy’s

Dat een groot deel van ons cliënteel afkomstig is uit de regio Westerlo en Geel, dat wisten we al lang. Maar we weten ook dat je niet zomaar even naar Herentals komt gereden als jouw favoriete speculaas op is. Daarom is onze speculaas vanaf 27 september te verkrijgen bij Lizzy’s Nieuwe Oogst in Westerlo. Deze prachtige groenten- en fruitwinkel is in de regio gekend voor zijn uitstekende kwaliteit. We zijn dan ook erg trots dat onze speculaas tot het assortiment mag behoren.

Webshop

We merken vaak dat onze klanten ook vaak een speculaas kopen voor vrienden of familie. Want onze typische smaak is gekend van de kust tot in de Ardennen! En we willen deze speculaasliefhebbers natuurlijk ook de kans geven om van een lekker, vers speculaasje te genieten. Daarom lanceerden we in oktober onze webshop. Om ervoor te zorgen dat de speculaas stevig verpakt is tijdens het transport, zijn er speciale doosjes op maat gemaakt. Daarom is het online assortiment en de bestelhoeveelheden voorlopig nog wat beperkter. Maar we hebben gemerkt dat het de fans er niet van weerhoudt om ook online speculaas te bestellen. Want sindsdien hebben postbodes verspreid over heel België al lekkere pakketjes bij de mensen afgeleverd.

De knoop doorgehakt

December is zonder twijfel een echte snoepmaand. Eerst Sinterklaas die langskomt en daarna de vele eindejaarsfeestjes bij vrienden en familie. Omdat de vraag naar speculaas ook voor en na de Sinterklaasperiode steeds groter wordt, hebben wij onze handen hiermee meer dan vol. Als ambachtelijke bakker is het daarom niet haalbaar om dagelijks een uitgebreid assortiment patisserie én speculaas uit onze hoed te toveren. Daarom hebben we beslist dat er vanaf nu geen gebak en biscuit meer zal zijn. Maar na nieuwjaar kan je wel bij ons terecht voor onze twee specialiteiten: vatel en speculaas.

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *