Bouwstenen voor Nepal

Hoe het allemaal begon…

Begin juni, vorig jaar. Het begon met een telefoontje van Linda met de vraag of we wilden deelnemen aan een streekproductenmarktje ten voordele van Nepal. Natuurlijk zagen wij dat zitten, samen met tal van andere lokale producenten.

De bal ging al snel aan het rollen en op minder dan een week tijd organiseerden Linda (Belgische Saffraan) en Greet (Just Solidarity vzw) de benefiet “Shelters voor Nepal”. Op een zonovergoten zondagnamiddag kwamen we samen op de Saffraanboerderij om lokale producten te verkopen; huisgemaakte confituur, ijsjes, speculaas, frisse biertjes en ander lekkers. En de kleinsten onder ons? Die konden gezellig ezeltjes knuffelen!

Sympathisanten vonden vlot hun weg naar de Saffraanboerderij en zorgden voor een heus succes. Op het einde van de dag hadden we maar liefst 12 shelters bij elkaar gespaard!

Het vervolg

En omdat ook dit jaar “niets doen geen optie is”, wordt er een tweede benefiet georganiseerd. Vorig jaar werden er met de opbrengst shelters gebouwd. Dit jaar leggen we de lat hoger en willen we drie huizen bouwen!

Ook dit jaar zullen de streekproducenten hun lokale producten verkopen op een gezellig streekmarktje. Wanneer de mama en papa genieten van een lekker biertje, schuimwijn of gin, kunnen de allerkleinsten zich volledig uitleven. Voor de stoere jongens en meisjes is er een heus boomklimparcours. En de handige Harry’s (of Henriettes)? Die kunnen een vogelhuisje, insectenhotel, egelhuisje of plantenbakje in elkaar te knutselen.

En dan is er natuurlijk nog onze verrassingsact met schepen van middenstand, Jan Michielsen. Wat het juist is, dat verklappen we nog niet! Eén ding is zeker… hij zorgt voor een vliegende start!

Noteer dus maar snel 19 juni in jouw agenda! Tussen 14u en 17u is groot en klein welkom op de Saffraanboerderij!

We geven u dan ook nog graag een laatste tip mee; eet en drink niet te veel voor uw komst. Want deze streekproducenten hebben voor u heel wat lekkers in petto:

Geschreven door Cookie Monster

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *